Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські генерали затвердили плани наступу в Лівані


Наслідки прикордонних сутичок між ізраїльською армією та угрупованням «Хезболла» поблизу міста Кір'ят-Шмона на півночі Ізраїлю
Наслідки прикордонних сутичок між ізраїльською армією та угрупованням «Хезболла» поблизу міста Кір'ят-Шмона на півночі Ізраїлю

Командувач Північним військовим округом Армії оборони Ізраїлю генерал Орі Гордін та начальник Оперативного управління Генштабу Одед Басюк 18 червня провели оцінку воєнної ситуації та затвердили плани наступу ізраїльської армії на території Лівану, повідомляє видання Times of Israel.

Командування також ухвалило рішення про прискорене приведення військ у бойову готовність.

Ці повідомлення з’явилися тоді, коли почастішали напади радикального угруповання «Хезболла» і союзних їй палестинських воєнізованих загонів у північних районах Ізраїлю. Одночасно зростають побоювання розширення бойових дій.

Ізраїль раніше попереджав, що не може терпіти присутність «Хезболли» біля своїх кордонів з огляду на жорстокі акти насильства 7 жовтня 2023 року. Ізраїльська влада виступила із застереженням, що в разі невдачі дипломатичних зусиль щодо припинення збройного протистояння Армія оборони Ізраїлю розпочне військову операцію, щоб відтіснити «Хезболлу» в північному напрямку.

Форум

XS
SM
MD
LG