Доступність посилання

ТОП новини

Представник Армії оборони Ізраїлю визнав, що «Хамас» «не можна знищити», бо це «ідеологія»


Речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі
Речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі

Головний представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив 19 червня, що угруповання «Хамас» (визнане терористичним у США та ЄС) не може бути знищене. Це викликало негайну реакцію з боку уряду Ізраїлю, який підтвердив, що, як і раніше, вважає метою знищення цього угруповання бойовиків.

Понад вісім місяців бойових дій, спровокованих нападом «Хамасу» на Ізраїль 7 жовтня, не змогли витіснити ісламістських бойовиків із Сектора Гази, але спричинили масштабні руйнування, зазначає агентство AFP.

«Сказати, що ми збираємося змусити «Хамас» зникнути, – значить кинути людям пісок у вічі. Якщо ми не надамо альтернативу, зрештою у нас буде «Хамас». «Хамас» – це ідеологія, ми не можемо знищити ідеологію», – заявив контрадмірал Хагарі ізраїльському «13 каналу».

Його коментарі негайно розкритикувала адміністрація прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу. Наступ у Газі не припиниться доти, доки «Хамас» не буде переможений, сказали в адміністрації Нетаньягу.

«Кабінет із питань політики та безпеки, очолюваний прем’єр-міністром Нетаньягу, визначив як одну з цілей війни знищення військового та адміністративного потенціалу «Хамасу», – йдеться в заяві офісу глави уряду.

За даними агентства AFP, заснованими на офіційних даних Ізраїлю, внаслідок нападу 7 жовтня 2023 року в Ізраїлі загинули 1194 людини, переважно мирні жителі.

Форум

XS
SM
MD
LG