Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: від початку доби на фронті зафіксовано 147 бойових зіткнень


15-та бригада оперативного призначення «Кара-Даг». Нацгвардія України. Покровський напрямок, Донецька область, 5 вересня 2024 року
15-та бригада оперативного призначення «Кара-Даг». Нацгвардія України. Покровський напрямок, Донецька область, 5 вересня 2024 року

На фронті від початку доби 9 вересня зафіксували 147 бойових зіткнень, повідомив у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

За повідомленням, найбільше боїв – на Курахівському і Покровському напрямках.

«На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 46 бойових зіткнень різної інтенсивності. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка і Георгіївки, де відбулося близько 75 відсотків усіх боїв. Окрім того ворог атакував у бік Галицинівки, Українська і Желанного Першого», – йдеться в повідомленні.

«На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій. Кількість боєзіткнень зросла до 33. Загарбники продовжують натиск на наші позиції поблизу Воздвиженки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селидового і Михайлівки. Нашими захисниками на цей час зупинено всі атаки. Основні зусилля сьогодні ворог прикладав у районі Новогродівки, де відбулось майже 40 відсотків від усіх сутичок», – зазначили в Генштабі.

За повідомленням, загарбники завдали по території України два ракетних удари, застосувавши дві ракети, 71 авіаудар (скинули 91 КАБ), також задіяли 593 дрони-камікадзе.

У ніч на 9 вересня проєкт DeepState повідомив, що російська армія захопила село Водяне на північний схід від Вугледару. Тепер від цього села до міста агресору залишилося близько чотирьох кілометрів, повідомляє проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії. Лінія фронту на Времівській ділянці, до якої належить Вугледар, рухалася протягом останніх двох тижнів – у районі Пречистівки, Микільського і Водяного. Аналітики DeepState зробили висновок, що Росія вирішила обійти місто з флангів.

Тим часом, американський Інститут вивчення війни (ISW) днями пов’язав активізацію агресора в районі Вугледару з тим, що РФ хоче ліквідувати широкий виступ ЗСУ на захід і південний захід від Донецька і просунутися до траси Н-15 Донецьк–Запоріжжя. Також аналітики припустили, що наступ на Вугледар має на меті скувати Сили оборони і створити умови для наступу на Покровському напрямку.

Форум

XS
SM
MD
LG