Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на Курахівському напрямку відбито 64 атаки РФ – це майже вдвічі більше, ніж на Покровському


Українські військовослужбовці 148-ї окремої артилерійської бригади Десантно-штурмових військ готують гаубицю М777 до стрільби в Донецькій області, Україна, 21 серпня 2024 року
Українські військовослужбовці 148-ї окремої артилерійської бригади Десантно-штурмових військ готують гаубицю М777 до стрільби в Донецькій області, Україна, 21 серпня 2024 року

На Курахівському напрямку Збройні сили України відбили 64 атаки. Найактивніше війська РФ намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Костянтинівка та Георгіївка, де відбулося близько 75 відсотків усіх боїв, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 36 штурмових і наступальних дій агресора у бік Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки. Найбільша концентрація ворожих атак була в районах Гродівки та Новогродівки», – вказано у повідомленні.

За даними штабу, на Куп’янському напрямку за добу відбулося вісім атак військ РФ неподалік Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Стельмахівки та Лозової. На Лиманському напрямку російська армія атакувала шість разів, намагаючись просунутись уперед у бік Невського та Дружелюбівки.

«На Краматорському напрямку окупанти атакували чотири рази у районах Часового Яру та населеного пункту Ступочки. На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив шість атак неподалік Неліпівки, Торецька та в районі Нью-Йорка», – повідомили військові.

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 143 бойові зіткнення на 11-ти напрямках.

Аналітичний проєкт DeepState повідомив у ніч проти 11 вересня, що армія Росії просунулася біля Українська і на його околицях. Це південний фланг Очеретинського виступу, який у звітах українського Генштабу називається Курахівським напрямком.

Аналітики наводили слова бійця ЗСУ на псевдо «Син Маннергейма», який стверджує, що саме Курахове, а не Покровськ, є головним напрямком удару російської армії.

Виконувач обов’язків пресофіцера 33 ОМБр Назар Войтенков в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») розповів, що на населений пункт Курахове, що неподалік Покровська на Донеччині, російська армія наступає з трьох сторін.

Минулого тижня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що на Покровському напрямку вдалося зупинити просування сил РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG