Доступність посилання

ТОП новини

У Пентагоні оцінили контрнаступальні дії російських військ у Курській області


«На даному етапі, я б сказав, що це, знаєте, незначні зусилля, але очевидно, що ми стежимо за цим»
«На даному етапі, я б сказав, що це, знаєте, незначні зусилля, але очевидно, що ми стежимо за цим»

Міністерство оборони США вважає контрнаступальні дії російських військ у Курській області «незначними» і готове надалі надавати підтримку Україні, щоб стримувати російські операції, в тому числі і на Курщині, сказав 12 вересня речник Пентагону, генерал Патрік Райдер.

«Ми бачили, як російські підрозділи починають намагатися провести якийсь контрнаступ в Курській області. На даному етапі, я б сказав, що це, знаєте, незначні зусилля, але очевидно, що ми стежимо за цим», – розповів він на брифінгу журналістам.

Райдер додав, що Збройні сили України повинні мати необхідні сили і засоби на лінії фронту, такі як бронетехніка і артилерійські боєприпаси, щоб мати змогу стримувати будь-які російські операції, наприклад, під Покровськом і в інших місцях на полі бою, в тому числі в Курській області.

«Зрештою, саме українці, розробляючи плани своєї кампанії, вирішуватимуть, як вони збираються використовувати ці сили. Але, безумовно, наша увага зосереджена на забезпеченні їхньої (України – ред.) перемоги і на тому, щоб вони мали перевагу, коли і якщо вони вирішать сісти за стіл переговорів», – наголосив речник Пентагону.

Читайте також: «Перевернути шахову дошку в цій війні». Удари вглиб Росії наблизять завершення конфлікту?

Раніше цього тижня український OSINT-ресурс DeepState повідомив про погіршення ситуації на лівому (західному) фланзі українського угруповання, яке контролює частину Курської області РФ.

За даними дослідників, російські військові «розпочали активні штурмові дії, переправивши бронетехніку спочатку через Сейм, а потім і через дрібніші річки». Ще один удар відбувся з Коренєво, яке втратили нещодавно, на Снагость, ідеться в повідомленні.

12 вересня президент України Володимир Зеленський назвав очікуваним контрнаступ російських військових у Курській області РФ і зазначив, що «це йде за нашим українським планом».

За час наступу ЗСУ в Курській області Росії Київ заявив, що отримав контроль над понад 1200 кілометрами російської території.

Раніше повідомлялося, що операція мала на меті покращити позицію Києва у разі мирних переговорів. Аналітики також припускають, що операція спрямована на те, щоб донести до росіян серйозність неспровокованого вторгнення в Україну.

Це стало першим іноземним вторгненням на територію Росії з часів Другої світової війни.

Форум

XS
SM
MD
LG