Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на Покровському напрямку тривають шість бойових зіткнень


Український військовослужбовець 24-ї механізованої бригади веде вогонь зі 120-мм міномета на позиціях у Донецькій області, 4 червня 2024 року
Український військовослужбовець 24-ї механізованої бригади веде вогонь зі 120-мм міномета на позиціях у Донецькій області, 4 червня 2024 року

Від початку поточної доби вже відбулося 29 бойових зіткнень. На Покровському напрямку ситуація напружена, тривають бої, йдеться у ранковому зведення Генерального штабу ЗСУ 6 червня.

«Ворог намагається просунутися в районах Новоолександрівки, Калинового, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Чотири атаки відбито без успіху для противника, шість боєзіткнень іще тривають. Сили оборони вживають заходи щодо стабілізації обстановки», – вказано у повідомленні.

Також напружена ситуація на Курахівському напрямку – в районах Парасковіївки та Красногорівки тривають по два боєзіткнення, повідомили у штабі.

Читайте також: Зеленський каже, що Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону України

За даними Генштабу триває атака військ РФ в районі Дружелюбівки на Куп’янському напрямку. На Времівському напрямку від початку доби відбулось уже пʼять боєзіткнень в районах Урожайного та Новодар’ївки. На Сіверському напрямку відбулась одна атака РФ.

«На Харківському напрямку сьогодні активних штурмових дій російської армії не відбувалось. Разом з тим, за минулу добу загальні втрати загарбників на цьому напрямку склали: 179 осіб, із них 42 – безповоротні, та 31 одиницю озброєння і військової техніки», – кажуть у ЗСУ.

Напередодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про складну ситуацію біля Купʼянська, де противник намагається прорвати українську оборону з двох напрямків. Загалом, за його словами, війська РФ продовжують проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках.

Від 50 до 80 % житлового фонду Вовчанська знищені і не підлягають відновленню, пишуть аналітики проєкту DeepState. Тим часом Сили оборони України повернули позиції у Вовчанську вздовж вулиці Духовної у центрі міста, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

В окупованій частині Вовчанська сили РФ створили фільтраційний табір, розповів в ефірі телемарафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Форум

XS
SM
MD
LG