Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ концентрують свої зусилля на Куп’янському і Покровському напрямках – Генштаб ЗСУ


На цих напрямках відбулося понад 30 боєзіткнень. Фото ілюстративне
На цих напрямках відбулося понад 30 боєзіткнень. Фото ілюстративне

Загальна кількість російських наступальних та штурмових дій станом на 19:30 зросла до 81, противник концентрує свої зусилля на Куп’янському і Покровському напрямках, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, на Куп’янському напрямку сили РФ намагаються покращити свої позиції в районах Дружелюбівки і Чернещини – тривають бойові дії. Загалом на цьому напрямку кількість штурмових дій зросла до 12.

Покровський напрямок залишається найгарячішим. Кількість російських атак тут зросла до 19 – найактивніше російські війська продовжують тиснути у районі Сокола.

На Харківському напрямку російські загарбники сьогодні п’ять разів намагалися вибити українських воїнів з позицій – чотири атаки українські захисники успішно відбили, ще одна, у районі Вовчанська, триває, додають у Генштабі.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про складну ситуацію біля Купʼянська, де противник намагається прорвати українську оборону з двох напрямків, тривають жорсткі бої.

Загалом, за його словами, війська РФ продовжують проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках.

Читайте також: Зеленський каже, що Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону України

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Після цього Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG