Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за день було 85 бойових зіткнень


Українські військові на Донеччині, 21 травня 2024 року
Українські військові на Донеччині, 21 травня 2024 року

На фронті станом на 23:00 5 червня відбулося 85 бойових зіткнень українських сил із російськими загарбниками, повідомив у вечірньому зведенні український Генштаб.

«Від початку доби противник завдав по території України одного ракетного удару і 37 авіаударів (зокрема 40 КАБами), застосував 499 дронів-камікадзе. Здійснив 2742 обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, на п’ятьох напрямках тривають бої: у Вовчанську на Харківському напрямку, у районі Дружелюбівки на Куп’янському напрямку, біля Роздолівки на Сіверському напрямку, три боєзіткнення біля Калинівки й Іванівського на Краматорському і вісім – на Покровському напрямку.

Раніше сьогодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про складну ситуацію біля Купʼянська, де російські сили, за його словами, намагається прорвати українську оборону з двох напрямків, і тривають жорстокі бої.

Загалом, за його словами, війська РФ продовжують проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Після цього Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Читайте також: Зеленський каже, що Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону України

Форум

XS
SM
MD
LG