Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ зосередила зусилля у районах Желанного і Новоолександрівки на Покровському напрямку – Генштаб


Український військовослужбовець збирає парашут безпілотника «Фурія» після польоту над російськими позиціями в Донецькій області, Україна, 30 червня 2024 року
Український військовослужбовець збирає парашут безпілотника «Фурія» після польоту над російськими позиціями в Донецькій області, Україна, 30 червня 2024 року

На Покровському напрямку Збройні сили України відбили 30 атак. Основні зусилля армія РФ зосереджувала у районах Желанного і Новоолександрівки – там відбулася майже половина від загальної кількості боїв, йдеться у зведенні Генерального штабу 5 серпня.

«На Торецькому напрямку ворог здійснив 18 атак. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Нью-Йорк та Торецьк - провів тут майже 80 відсотків від усіх боєзіткнень. Окрім того, штурмував поблизу Залізного і Північного. Активно бомбардував місто Торецьк та його околиці ­– завдав 14 авіаударів», – кажуть у штабі.

За даними ЗСУ, на Краматорському напрямку українські військові зупинили 15 спроб прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, Іванівського, Ступочок, Білої гори, Кліщіївки та Андріївки. На Курахівському відбито 11 штурмів в районах Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки, Парасковіївки і Карлівки.

«На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося 11 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Липці, Тихе та Вовчанськ. На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу зросла до шести. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля п’яти різних населених пунктів. Акцентував свої дії ворог у бік Петропавлівки», – вказано у повідомленні.

Також у штабі повідомляють про наступальні дії військ РФ на Лиманському, Сіверському, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано 124 бойових зіткнення.

Покровський напрямок протягом останніх місяців залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG