Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії проаналізувала втрати російських військ у війні проти України


У розвідці Британії припускають, що рівень втрат російських військ, ймовірно, продовжуватиме в середньому перевищувати 1000 осіб на день протягом серпня
У розвідці Британії припускають, що рівень втрат російських військ, ймовірно, продовжуватиме в середньому перевищувати 1000 осіб на день протягом серпня

Середньодобові втрати російських військ (вбитими і пораненими) в Україні за останні два місяці знизилися з максимуму конфлікту з понад 1262 на день у травні – до 1140 у липні.

Незважаючи на це зниження, останні три місяці були найвитратнішими для російських військ з лютого 2022 року, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Британії з посиланням на дані розвідки 3 серпня.

«Зменшення середньодобового показника, ймовірно, свідчить про те, що російські війська консолідують позиції на Харківському напрямку . Хоча цей новий підхід збільшив тиск на фронті, ефективна українська оборона і брак російської підготовки зменшує здатність Росії використовувати будь-які тактичні успіхи для отримання більш широких оперативних переваг», – йдеться у повідомлення.

У розвідці Британії припускають, що рівень втрат російських військ, ймовірно, продовжуватиме в середньому перевищувати 1000 осіб на день протягом серпня 2024 року, оскільки Росія продовжує наступальні операції на широкому фронті від Харкова на півночі до Роботиного на півдні України.

За даними Генштабу ЗСУ Росія за останню добу втратила 1170, а загалом внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну РФ втратила близько 581 760 своїх військових.

31 травня розвідка Великої Британії заявила, що, за її підрахунками, загальна кількість російських втрат (убитими і пораненими) з початку вторгнення, ймовірно, досягла 500 тисяч. У розвідці Британії повідомляли, що Росія, ймовірно, втратила (вбитими і пораненими) понад 70 000 солдатів за червень і травень.

Росія і Україна майже не дають інформації про свої втрати у війні. Москва офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року ‒ тоді заявляли про 5937 загиблих.

Форум

XS
SM
MD
LG