Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 194 зіткнення


Українські військові на Донеччині, серпень 2024 року
Українські військові на Донеччині, серпень 2024 року

На фронті протягом минулої доби зафіксували 194 бойових зіткнень, повідомив вранці 18 вересня український Генштаб. Найбільш активними напрямками, як і раніше, є Покровський і Курахівський.

«На Покровському напрямку наші захисники відбивали 51 штурмову і наступальну дію агресора у бік населених пунктів Гродівки, Новоторецького, Новогродівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки і Зеленого Поля. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки і Новогродівки. На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 49 атак у напрямку Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки і Костянтинівки, противник активно застосовував штурмову й бомбардувальну авіацію», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними Генштабу, на Лиманському напрямку було 14 російських атак, на Куп’янському – 13, Торецькому – 15, Краматорському – 10, Времівському – шість.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах один ракетний удар із застосуванням чотирьох ракет, а також 72 авіаудари, зокрема, скинув 120 КАБів. Крім цього, здійснив 4800 обстрілів, з них 154 – із реактивних систем залпового вогню», – йдеться в повідомленні.

Минулого тижня російська армія вперше за кілька місяців найбільше штурмувала не на Покровському напрямку, засвідчили дані українського Генштабу. Лідером став Курахівський напрямок.

Виконувач обов’язків пресофіцера 33 ОМБр Назар Войтенков 12 вересня в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») розповів, що на населений пункт Курахове, що неподалік Покровська на Донеччині, російська армія наступає з трьох сторін.

Саме навколо Курахового – міста із майже 20-тисячним довоєнним населенням, в якому розташована одна із найбільших ТЕС Донбасу – досі відбуваються масовані механізовані штурми російських військ, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії. На інших напрямках агресор дотримується тактики малих піхотних груп, які пересуваються пішки чи на мотоциклах.

Читайте також: «Вони переключилися на інші ділянки». Боєць ЗСУ про те, що зупинило армію РФ поблизу Покровська

Форум

XS
SM
MD
LG