Доступність посилання

ТОП новини

У Катарі пройдуть переговори про припинення вогню в Секторі Гази


Мета переговорів – встановити режим припинення вогню в Газі й послабити регіональну напруженість
Мета переговорів – встановити режим припинення вогню в Газі й послабити регіональну напруженість

Переговори про припинення вогню в Секторі Гази заплановані на 15 серпня в Досі за участю представників Ізраїлю, Катару, США і Єгипту. Їхня мета – встановити режим припинення вогню в Газі й послабити регіональну напруженість.

Голова ЦРУ Вільям Бернс, прем’єр-міністр Катару Мухаммад бін Абдулрахман Аль Тані і голова розвідки Єгипту Аббас Камель збираються взяти участь у зустрічі, як і в минулих переговорах, повідомили джерела агентства dpa.

Очікується, що Ізраїль представлятиме керівник служби зовнішньої розвідки «Моссад» Давид Барнеа.

Читайте також: Ризики великої війни на Близькому Сході зростають після вбивства лідера «Хамасу»

«Хамас», який США і ЄС визнали терористичною організацією, заявив, що не братиме участі в переговорах, але готовий отримати інформацію після них.

Як заявили напередодні в Білому домі, США очікують, що переговори про припинення вогню в Секторі Гази триватимуть за планом, незважаючи на рішення «Хамасу» не брати участь у них.

4 серпня речниця Білого дому Карін Жан-П’єр повідомила журналістам, що, крім директора ЦРУ, від США на переговорах у Катарі буде представник на Близькому Сході Бретт Макгерк.

Ізраїль і «Хамас» обдумували пропозицію щодо припинення вогню, підтриману міжнародним співтовариством, більше ніж два місяці. За цей час непрямі переговори не просунулися по суті, а розбіжності залишаються.

Форум

XS
SM
MD
LG