Доступність посилання

ТОП новини

Фінансова поліція Грузії провела обшуки у співробітниць Atlantic Council


Софо Гелава та Ето Бузіашвілі
Софо Гелава та Ето Бузіашвілі

У Грузії співробітники фінансової поліції провели обшуки у будинках двох співробітниць американського аналітичного центру Atlantic Council – Софо Гелави та Ето Бузіашвілі. Про це повідомляє грузинська служба Радіо Свобода.

Чоловік Гелави та один із лідерів партії «Федералісти» Ґіорґі Ноніашвілі написав у соцмережах, що силовики вилучили всю техніку, серед якої ноутбук дочки.

Софо Гелава та Ето Бузіашвілі, за даними ЗМІ, критикували уряд «Грузинської мрії» та публікували дослідницькі звіти про російську дезінформацію та операції впливу в Грузії.

Адвокати Шота Тутберідзе та Анна Гахокідзе розповіли, що обшуки в будинках їхніх підзахисних проводилися в справі про ухилення від сплати податків, шахрайство та відмивання грошей.

У слідчій службі міністерства фінансів Грузії заявили, що обшуки проводилися у трьох так званих «кол-центрах». Як пише «Ехо Кавказу», опозиція і влада давно звинувачують одна одну в причетності до отримання доходів від діяльності шахрайських кол-центрів.

Обшуки також відбулися в офісі американської компанії Concentrix Georgia, яка надає консультації великим бізнес-компаніям за кордоном, а також у будинках Онісе Цхададзе та Валерія Ткешелашвілі. Останній написав у соціальних мережах, що обшук, імовірно, пов’язаний із його політичними поглядами.

У Грузії 26 жовтня відбудуться парламентські вибори. Раніше до країни не пустили чеського журналіста Рея Бейслі, який прилетів як позаштатний кореспондент Kyiv Independent, щоб висвітлювати майбутні парламентські та президентські вибори.

Речник парламенту Грузії Шалва Папуашвілі раніше заявив про існування певних сил, які, як він стверджує, готують переворот після виборів. За його словами, зміну уряду країни «певні групи» готуються здійснити за допомогою неурядових організацій, які, «як і 2020 року, мають підготувати некоректні звіти про проведені вибори».

Форум

XS
SM
MD
LG