Доступність посилання

ТОП новини

Сили ППО знищили майже 20 «Шахедів», які летіли на Київ – ОВА


Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)
Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)

Сили протиповітряної оборони в понеділок, 26 серпня, знищили майже російських 20 безпілотників, які летіли на Київ, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

«Повітряна тривога в Києві сьогодні (26 серпня – ред.) сумарно тривала 8 з половиною годин. Уточнення даних по ударних БПЛА – протягом ночі було знищено до десятка ворожих дронів. Та приблизно така сама кількість – під час денної атаки БпЛА. Загалом було виявлено та знищено майже 20 безпілотників ворога, які прямували на столицю», – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, «бойова робота велася на підступах до Києва. Уламки одного з останніх безпілотників впали на трасу Київ – Обухів на межі Голосіївського району столиці. Загорівся автомобіль, постраждав водій».

«У місті – без руйнувань», – підкреслив Попко.

Росія застосувала ракети різних типів для ударів по Києву в ході повітряної атаки вранці 26 серпня, заявляє голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Зокрема, йдеться про крилаті, балістичні, аеробалістичні ракети та ударні дрони, які були націлені на об’єкти інфраструктури.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. У зв’язку з цим по всій країні оголошено повітряну тривогу. На тлі цього масованого обстрілу Польща підняла в повітря свою авіацію та авіацію союзників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG