Доступність посилання

ТОП новини

Масштабна атака Росії на Україну 26 серпня: що відомо про наслідки


Росія 26 серпня завдала один із наймасштабніших ударів по Україні, застосувавши понад 100 ракет і близько 100 ударних дронів типу «Шахед», – повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі.

Як і більшість попередніх російських атак, сьогоднішній удар був націлений на критичну цивільну інфраструктуру у більшості регіонів України, зазначив президент.

Топ-менеджер державної енергокомпанії, знайомий із ситуацією, анонімно розповів українському Forbes, що під ударом Росії опинилася Київська ГЕС. За його словами, внаслідок обстрілу є влучення та пошкодження станції, але загрози прориву дамби немає.

Читайте також: Масований ракетно-дроновий обстріл РФ: постраждало 15 областей України

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко в ефірі телемарафону заявив, що пошкоджено понад 30 приватних будинків, а також інфраструктурні об’єкти.

«Хочу повідомити всім, що проїзд через дамбу Київської ГЕС відкриється приблизно о 16:00, якщо не буде додаткових повітряних тривог та атак. Зараз якраз всі служби займаються на місці ліквідацією наслідків цієї атаки», – розповів Кравченко.

На уточнювальне запитання він відповів, що дамба критичних пошкоджень не зазнала: «Все правильно. Дякуємо силам ППО».

Тим часом проєкт DeepState повідомив про просування армії РФ одразу біля шести населених пунктів на Донбасі. Судячи з оновлення карти за 25 серпня, противнику вдалося просунутися поблизу Новоторецька, Михайлівки, Яснобродівки та Новогродівки на Покровському напрямку, у Костянтинівці на Курахівському та Залізному – на Торецькому.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG