Доступність посилання

ТОП новини

В ОВА розповіли про наслідки атаки Росії по Київській ГЕС


Російські війська під час масованої ракетної атаки 26 серпня вдарили по Київській гідроелектростанції у Вишгороді
Російські війська під час масованої ракетної атаки 26 серпня вдарили по Київській гідроелектростанції у Вишгороді

Російські війська під час масованої ракетної атаки 26 серпня вдарили по Київській гідроелектростанції у Вишгороді. Відео з наслідками опублікували в соцмережах. Згодом інформацію про удар підтвердив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

«Щодо греблі Київської ГЕС – загроз немає. Зруйнувати її ракетами неможливо. Порівнювати з Херсонщиною не варто – там був підрив зсередини. Росіяни інформаційно використовують цю тему для нагнітання паніки, не більше», – написав Коваленко.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко також прокоментував атаку по ГЕС в ефірі телемарафону.

«Хочу повідомити всім, що проїзд через дамбу Київської ГЕС відкриється приблизно о 16:00, якщо не буде додаткових повітряних тривог та атак. Зараз якраз всі служби займаються на місці ліквідацією наслідків цієї атаки», – розповів Кравченко.

На уточнювальне запитання він відповів, що дамба «критичних пошкоджень» не зазнала: «Все правильно. Дякуємо силам ППО».

Згідно з даними за вересень 2021 року, потужність Київської ГЕС становить 440 МВт. Завдяки цьому також покривали пікові навантаження в енергосистемі України.

Станція – це будівля ГЕС, земляні греблі й дамби, бетонна водозливна гребля, суміщена з будівлею станції, 20 водоскидів й судноплавний шлюз. Довжина захисних споруд становить 70 км, а найбільша висота греблі – 22 м.

Форум

XS
SM
MD
LG