Доступність посилання

ТОП новини

Дрони атакували кілька об’єктів у Краснодарському краї РФ


Пожежники гасять нафтові резервуари після влучання дронів у місті Азов Ростовської області РФ, 18 червня 2024 року
Пожежники гасять нафтові резервуари після влучання дронів у місті Азов Ростовської області РФ, 18 червня 2024 року

Уночі 21 червня кілька груп ударних дронів атакували різні об’єкти в Краснодарському краї РФ. Губернатор регіону Веніамін Кондратьєв стверджує, що були атаковані «об’єкти цивільної інфраструктури».

«У Краснодарі пошкоджена будівля котельні поряд із автовокзалом «Південний». У Сіверському районі на території нафтопереробного заводу пошкоджені адміністративні будинки. На жаль, є постраждалі серед співробітників цих об’єктів. Їм надається вся необхідна допомога», – написав російський чиновник у телеграмі.

Телеграм-канали інформують про пошкодження господарських будівель на території Ільського нафтопереробного заводу, який уже був об’єктом атак.

Також про звуки вибухів повідомляли з Єйського і Темрюкського районів Краснодарського краю.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапили кілька підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів. Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлібензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG