Доступність посилання

ТОП новини

У РФ сталася нова пожежа на НПЗ. Влада твердить, що з атакою безпілотників це не повʼязане


Пожежа на НПЗ в Росії, фото ілюстративне
Пожежа на НПЗ в Росії, фото ілюстративне

У резервуарному парку нафтопереробного підприємства в місті Ухта сталася пожежа, повідомила 2 червня адміністрація російської республіки Комі. За даними влади, спалахнув резервуар обʼємом 10 тисяч кубічних метрів. До гасіння пожежі залучали 74 співробітники та 22 одиниці техніки МНС Росії.

Влада Комі не повідомила, на якому саме підприємстві сталася пожежа. Наголошується, що йдеться про НПЗ за чотири кілометри від Ухти. Видання «Коммерсант» пише, що поблизу Ухти розташований завод, що належить компанії «Лукойл».

Голова Комі Володимир Уйба заявив, що пожежа на НПЗ в Ухті не повʼязана з атаками безпілотників. «Хочу одразу заспокоїти жителів Ухти та Комі – пожежа не пов'язана з атаками ворожих безпілотних апаратів. За попередніми даними, причиною того, що сталося, стало недотримання правил технічної безпеки», – повідомив керівник регіону.

Кілька телеграм-каналів повідомили, що внаслідок пожежі загинули двоє людей. За попередніми даними, загиблими є працівники підрядної організації заводу. Офіційно про це не повідомлялося. Ще чотирьох людей, за інформацією каналів, госпіталізували.

Російські нафтопереробні заводи та нафтобази в різних регіонах Росії регулярно зазнають атак українських безпілотників. Президент України Володимир Зеленський називав такі атаки відповіддю на удари військ РФ по українській енергетиці.

Форум

XS
SM
MD
LG