Доступність посилання

ТОП новини

Північ Донеччини знеструмлена внаслідок російських обстрілів – ОВА


«Сьогодні зранку росіяни пошкодили інфраструктурний об’єкт» (фото ілюстративне)
«Сьогодні зранку росіяни пошкодили інфраструктурний об’єкт» (фото ілюстративне)

Північ Донеччини знеструмлена внаслідок російських обстрілів, повідомив 15 вересня голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Сьогодні зранку росіяни пошкодили інфраструктурний об’єкт. Як тільки дозволить безпекова ситуація, фахівці візьмуться за відновлення електропостачання», – написав він у телеграмі.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

В Україні періодично діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG