Доступність посилання

ТОП новини

Мінреінтеграції запроваджує примусову евакуацію сімей з дітьми на Донеччині


Люди стоять у черзі на евакуаційний поїзд у Покровську, Донецька область, Україна, 19 серпня 2024 року
Люди стоять у черзі на евакуаційний поїзд у Покровську, Донецька область, Україна, 19 серпня 2024 року

З окремих районів Донеччини будуть проводити примусову евакуацію дітей із їхніми батьками або іншими законними представниками, повідомила 21 серпня пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві зазначили, що йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського району. Зокрема, з міст Покровськ, Родинське та сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда, Чунишине.

«Для здійснення евакуації розгорнуто приймальний пункт, де в разі потреби передбачена ночівля. У безпечних регіонах евакуйовані діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо», – йдеться у повідомленні.

У Міністерстві нагадують, що евакуація з небезпечних районів здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію з питань проведення евакуації Донецької ОВА за номером: 0 800 408 911.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Раніше виконувач обов’язків начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк розповів в ефірі Радіо Свобода, що у Мирнограді поліція буде розшукувати батьків, які приховують від евакуації своїх дітей.

Також в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Напередодні віцепрем’єрка-міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала громадян евакуюватися із Покровська, Мирнограда і Селидового Донецької області. Вона додала, що «перебування там цивільних також заважає працювати Силам оборони».

Покровський напрямок на Донеччині залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG