Доступність посилання

ТОП новини

«У Мирнограда залишаються лічені дні» – влада закликала жителів евакуюватися


Наслідки російських ударів у Мирнограді, березень 2024 року
Наслідки російських ударів у Мирнограді, березень 2024 року

Місцева влада Мирнограда Покровського району на Донеччині закликала місцевих жителів не зволікати з евакуацією з огляду на погіршення безпекової ситуації в місті через наближення російських військ.

Як повідомив в ефірі Радіо Свобода виконувач обов’язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк, згідно з рішенням Ради оборони Донецької області, він ухвалив рішення про евакуацію установ і підприємств міста, а також про закриття магазинів і ринків.

«Дуже напружена ситуація, і тенденція йде до погіршення... Якщо у Покровська ще є два тижні, за розрахунками, то у Мирнограда цих тижнів вже немає. У Мирнограда залишаються лічені дні, може, день-два-три. Тому що ми вже відчуваємо третій день навіть артилерійські обстріли», – сказав Третяк в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

За його словами, магазини й аптеки вже почали закриватися, а обстріли в місті «вже є і вдень, коли люди на вулицях». Також у Мирнограді діє посилена комендантська година: з 15:00 до 11:00.

«Я закликаю всіх мешканців прилеглих до лінії фронту територій, а особливо родини з дітьми й маломобільними родичами, не зволікати з евакуацією і найближчим часом виїхати у більш безпечні регіони України. Тому що оце розмірковування «варто – не варто» тільки призводить до збільшення [кількості] жертв», – наголосив очільник МВА.

Наприкінці минулого тижня Третяк в ефірі Радіо Свобода повідомляв, що в Мирнограді залишаються ще приблизно 20 тисяч людей, з яких орієнтовно тисяча – це діти. За його словами, чимало жителів самі евакуюються, але є ті, хто відмовляється виїжджати.

Третяк заявляв, що усіх людей із Мирнограда планують вивезти до кінця серпня.

Раніше сьогодні в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

За його словами, з міста Покровськ, до якого наближається російська армія, збільшилися темпи евакуації – щодня виїжджає 500-600 людей.

Напередодні віцепрем’єрка-міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала громадян евакуюватися із Покровська, Мирнограда і Селидового Донецької області. Вона додала, що «перебування там цивільних також заважає працювати Силам оборони».

Станом на кінець червня у Покровську, за даними влади, залишалося близько 60 тисяч людей.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG