Доступність посилання

ТОП новини

Поліція буде розшукувати батьків, які ховають дітей від евакуації у Мирнограді – МВА  


Житловий будинок, уражений російськими ракетними ударами у місті Мирноград, Донецька область, Україна, 13 березня 2024 року
Житловий будинок, уражений російськими ракетними ударами у місті Мирноград, Донецька область, Україна, 13 березня 2024 року

У Мирнограді Донецької області поліція буде розшукувати батьків, які приховують від евакуації своїх дітей. Про це 20 серпня в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода Ранок) сказав виконувач обов’язків начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк.

«Є в нас випадки, коли батьки ховають дітей. Сьогодні в нас нарада з поліцією буде – як ми будемо працювати з такими людьми, як ми будемо розшукувати таких батьків, які ховають дітей і кажуть недостовірну інформацію, що діти давно виїхали. Будемо подомовий обхід (робити – ред.). Ми це й робимо, але будемо посилювати ці дії, особливо в тих районах міста, які зазнають щоденних ударів», – сказав Третяк.

Лінія фронту нині розташована менш ніж за п’ять кілометрів від Мирнограда. За даними місцевої влади, у місті залишається приблизно 16 тисяч людей.

«Сподіваюся, що до кінця тижня вже буде менше десяти тисяч. Але я не можу казати про це впевнено. Ми ж не можемо силоміць вивозити людей», – каже керівник МВА.

Третяк закликає людей евакуюватися якомога швидше, бо далі ситуація буде лише погіршуватися. На запитання, що буде з людьми, яких не встигнуть вивезти або які залишаться в місті, Третяк відповів: «Життя під постійними обстрілами. Можливо, без води і без світла. Тому я звертаюсь до мешканців Мирнограда і Мирноградської громади: не чекайте. Краще не буде».

Напередодні в ефірі Радіо Свобода Третяк повідомив що, згідно з рішенням Ради оборони Донецької області, він ухвалив рішення про евакуацію установ і підприємств міста, а також про закриття магазинів і ринків.

Напередодні віцепрем’єрка-міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала громадян евакуюватися із Покровська, Мирнограда і Селидового Донецької області. Вона додала, що «перебування там цивільних також заважає працювати Силам оборони».

Покровський напрямок на Донеччині залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG