Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ накрили касетними боєприпасами селище на Донеччині, є загиблі і поранені – прокуратура


Наслідки обстрілів Донеччини силами РФ (фото ілюстративне)
Наслідки обстрілів Донеччини силами РФ (фото ілюстративне)

На Донеччині вранці 8 вересня російські військові обстріляли з РСЗВ касетними боєприпасами селище Черкаське Краматорського району, йдеться в повідомленні Відділу інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

«8 вересня 2024 року о 10:30 війська держави-агресора обстріляли, ймовірно, з реактивної системи залпового вогню селище Черкаське Краматорського району. Від влучання касетних боєприпасів на городи селян загинуло двоє місцевих мешканок 43 і 53 років. Ще одна жінка 45 років зазнала смертельних поранень у своєму будинку», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, окрім того, «під час ворожої атаки отримали мінно-вибухову травму, осколкові поранення й черепно-мозкову травму 48-річний громадянин та 61-річний чоловік однієї з загиблих жінок».

Відомо, що постраждалих доставлено до лікарні, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу.

У місцевій прокуратурі уточнили, що в селищі пошкоджено вікна, фасади й паркани щонайменше дев’яти домоволодінь та автомобіль.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)», – підсумували у відомстві.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема, Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG