Доступність посилання

ТОП новини

Удар по Костянтинівці: у МВС кажуть про 10 загиблих і 35 поранених


На фото наслідки російського удару по Костянтинівці, 9 серпня 2024 року
На фото наслідки російського удару по Костянтинівці, 9 серпня 2024 року

У Костянтинівці, внаслідок російського обстрілу, кількість загиблих зросла до 10 людей, розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За словами очільника МВС, пожежу у торговельному центрі площею одна тисяча квадратних метрів було ліквідовано. На місці працюють Державна служба надзвичайних ситуацій (ДСНС), правоохоронці і парамедики.

Станом на 13:52 п’ятниці, 9 серпня, відомо про:

  • 10 загиблих;
  • 35 поранених.

Клименко каже, що під час обстрілів були пошкоджені:

  • житлові будинки;
  • магазини;
  • понад 10 автівок.

«Ворог б’є, ми – рятуємо та захищаємо. Дякую всім, хто поруч із постраждалими», – додав голова МВС.

Кореспондент проєкту Радіо Свобода Донбас Реалії повідомив, що у Костянтинівці з-під завалів рятувальники дістали також і тіло дитини. Рятувальна операція наразі триває.

9 серпня сили РФ з артилерії завдали удару по супермаркету у Костянтинівці. Місцева влада повідомляла про 4 загиблих і 24 поранених.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG