Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ про удар по аеродрому «Липецьк»: уражено склади з КАБами


Відомо, що на аеродромі «Липецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ. Результати ураження уточнюються
Відомо, що на аеродромі «Липецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ. Результати ураження уточнюються

Сили оборони України сьогодні вночі завдали удару по аеродрому «Липецьк» (Липецька область РФ), підтвердив у телеграмі Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, у ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єкті біля летовища.

«Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі «Липецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ. Результати ураження уточнюються», – йдеться у повідомленні.

Як повідомило Радіо Свобода поінформоване джерело, це була спільна операція СБУ і ЗСУ. За його даними, на аеродромі перебували кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.

Читайте також – Зеленський у США: дозвіл щодо ударів по військових літаках РФ на їхніх базах зможе захистити Україну від КАБів

Раніше 9 серпня влада Липецької області РФ заявила про атаку дронів,
Міноборони Росії стверджує про збиття 19 БПЛА над цим регіоном.

За інформацією телегам-каналу Astra, після атаки дронів на аеродромі біля Липецька спалахнув склад із боєприпасами. У регіональному управлінні МНС підтвердили пожежу на військовому аеродромі.

З чотирьох населених пунктів, які розташовані поряд із аеродромом, проводять евакуацію.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG