Доступність посилання

ТОП новини

Нардеп Дмитрук повідомив про своє затримання і суд у Лондоні. Він обіцяє «залишатися на звʼязку»


24 серпня 2024 року депутат незаконно виїхав до Молдови
24 серпня 2024 року депутат незаконно виїхав до Молдови

Народний депутат Артем Дмитрук, який, за даними Офісу генпрокурора і ДБР, незаконно виїхав з України, повідомив про своє затримання у Лондоні і судове засідання щодо його екстрадиції. Про це політик розповів у своєму телеграмі.

«Зеленський вимагає моєї термінової екстрадиції. Сьогодні в рамках цього процесу я був затриманий співробітниками правоохоронних органів – після цього відбулося судове засідання. Скажу одне: я буду залишатися з вами на звʼязку», – сказав Дмитрук у відео, не надавши інших подробиць.

Раніше Артем Дмитрук розповів британському виданню The Independent, що у вівторок, 24 вересня, постане перед судом у Великій Британії, щоб оскаржити запит на екстрадицію від українського уряду.

Видання писало, що під час судового засідання депутат буде наголошувати, що він є жертвою політичних утисків з боку уряду України через його підтримку церкви.

24 серпня 2024 року депутат незаконно виїхав до Молдови. Офіс генерального прокурора звернувся до низки країн із запитом про затримання, арешт і подальшу видачу Україні народного депутата Артема Дмитрука.

29 серпня Державне бюро розслідувань оголосило депутата в міжнародний розшук. 25 серпня Дмитруку повідомили про підозру в нападі на правоохоронця при виконанні службових обов’язків.

Бюро нагадало, що, за його даними, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на правоохоронця при виконанні службових обов’язків. Сам Дмитрук заявив, що справа проти нього сфальсифікована, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити його можливості продовжувати політичну діяльність. Він виступає проти заборони РПЦ в Україні.

Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. Депутат відомий кількома скандалами. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоби пройти до зали засідань.

Форум

XS
SM
MD
LG