Доступність посилання

ТОП новини

ДБР оголосило нардепа Дмитрука в міжнародний розшук


За даними видання «Українська правда», Артем Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня
За даними видання «Українська правда», Артем Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня

Державне бюро розслідувань оголосило в міжнародний розшук народного депутата Артема Дмитрука, який виїхав за кордон – про це відомство заявило 29 серпня.

«Працівники ДБР за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора оголосили в міжнародний розшук підозрюваного у нападах на громадян чинного народного депутата», – йдеться в повідомленні.

Бюро нагадало, що, за його даними, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на правоохоронця при виконанні службових обов’язків.

Читайте також: У генпрокурора запитали, чому підозру Дмитруку вручили вже після його втечі. Він відповів

В іншому випадку в нього «виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову». За висновком експерта, постраждалий зазнав тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Бюро уточнює, що нардепа підозрюють в:

  • в умисному заподіянні групою осіб працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням службових обов’язків
  • викраденні вогнепальної зброї групою осіб
  • умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів «явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю»

25 серпня чинному народному депутатові повідомили про підозру за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю. У відомстві не називають прізвища депутата, але з матеріалів справи зрозуміло, що мова йде про Артема Дмитрука.

За даними видання «Українська правда», Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Крім того, за даними джерел, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і полетів в Італію.

Сам Дмитрук заявив, що справа проти нього сфальсифікована, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити його можливості продовжувати політичну діяльність. Він виступає проти заборони РПЦ в Україні.

Читайте також: «Він не заявляв, що є депутатом парламенту». В МВС Молдови прокоментували виїзд нардепа Дмитрука

25 серпня в Офісі генпрокурора також повідомили про початок розслідування за фактом організації можливого незаконного перетину кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. Депутат відомий кількома скандалами. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоби пройти до зали засідань.

Також у червні 2021 року охоронців Дмитрука звинуватили в нападі на активістів в Одесі – заяви в поліцію написали двоє постраждалих, що прийшли до його приймальні. Сам народний депутат наголошував, що в нього немає охорони, а в конфлікті брали участь інші відвідувачі приймальні.

Міністр внутрішніх справ Молдови про виїзд Дмитрука (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG