Доступність посилання

ТОП новини

Колишній віцепрезидент США республіканець Дік Чейні підтримав на виборах кандидатуру Гарріс


Колишній віцепрезидент США Дік Чейні, архівне фото, 2007 рік
Колишній віцепрезидент США Дік Чейні, архівне фото, 2007 рік

Колишній віцепрезидент США в адміністрації Джорджа Буша-молодшого республіканець Дік Чейні оголосив, що на президентських виборах 5 листопада голосуватиме за кандидатку від Демократичної партії, чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Із такою заявою Чейні виступив 6 вересня. Раніше цього тижня про позицію свого батька на майбутніх виборах повідомила його дочка Ліз Чейні, йдеться у публікації Associated Press.

АР зазначає, що заява колишнього віцепрезидента сприймається більше не як підтримка Гарріс, а як опозиція кандидату від республіканців Дональду Трампу. «Йому ніколи більше не можна довірити владу. Усі ми як громадяни зобов’язані поставити країну вище за партійну належність, щоб захистити Конституцію», – наголосив Дік Чейні.

У передвиборчому штабі Камали Гарріс привітали висловлювання Чейні. «Віцепрезидентка пишається підтримкою і глибоко поважає сміливість Чейні», – сказала голова штабу Джен О'Меллі Діллон.

Експрезидент США Трамп, який балотується на новий термін у Білому домі, опублікував коментар на своїй соціальній платформі Truth. Він назвав Чейні «недоречним RINO». Це абревіатура, яка означає «республіканець лише номінально». Трамп також назвав Чейні «королем нескінченних безглуздих воєн», натякаючи на його роль у війні в Іраку.

Дік Чейні приєднався до політиків-республіканців, які висловлюють стурбованість із приводу кандидатури Дональда Трампа. Дочка колишнього віцепрезидента Ліз Чейні також підтримала Камалу Гарріс. Ліз Чейні була в складі спеціального комітету Палати представників, який розслідував заворушення в Капітолії 6 січня 2021 року. Вона також була однією з 10 республіканців, які проголосували за імпічмент експрезиденту Трампу після подій у парламенті за участю його прихильників.

Форум

XS
SM
MD
LG