Доступність посилання

ТОП новини

Австрія готова стати місцем проведення переговорів між Україною і РФ – канцлер


«Будь-які переговори мають відбуватися без попередніх умов і на рівних», – заявив Карл Негаммер
«Будь-які переговори мають відбуватися без попередніх умов і на рівних», – заявив Карл Негаммер

Австрія готова стати місцем проведення переговорів між Україною і Росією, заявив канцлер Карл Негаммер.

За його словами, такі переговори мають відбуватися «без попередніх умов і на рівних».

«Ми беремо до відома заяви президента Росії про його готовність до мирних переговорів з Україною. Будь-які переговори мають відбуватися без попередніх умов і на рівних. Австрія буде готова підтримати справедливий і стійкий мир, що базується на міжнародному праві, й стати місцем для проведення переговорів як країна, де розташована штаб-квартира ОБСЄ», – написав Негаммер у соцмережі Х 5 вересня.

Сьогодні російський лідер Володимир Путін, виступаючи на пленарному засіданні Східного економічного форуму у Владивостоці, повторив свої твердження про те, що Росія «ніколи не відмовлялася від переговорів», і заявив, що такі переговори можливі на основі документів, які обговорювали навесні 2022 року в Стамбулі.

Путін раніше говорив, що Росія готова до переговорів тільки в тому випадку, якщо Україна поступиться їй територією, про анексію яких раніше заявила Москва. Частина з них, як і раніше, перебувають під контролем України.

Численні російські представники стверджували, що наступ України в Курській області РФ закрив можливість для переговорів. Зі слів Путіна випливає, що позиція Кремля не змінилася: він наполягає на своїх умовах, сформульованих ще до початку боїв під Курськом.

На пресконференції 27 серпня Володимир Зеленський розповів, що операція Сил оборони в Курській області є частиною плану перемоги України. Раніше повідомлялося, що операція мала на меті покращити позицію Києва у разі мирних переговорів.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повторив 19 серпня заяву Путіна від 12 серпня про те, що після українського вторгнення не може бути й мови про переговори після початку операції ЗСУ в Курській області РФ.

В американському Інституті дослідження війни (ISW) переконані, що таким чином офіційні особи РФ продовжили спроби покласти на Україну відповідальність за відсутність переговорів щодо припинення війни.

Форум

XS
SM
MD
LG