Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський обіцяє цього місяця показати план перемоги Байдену, Гарріс і Трампу


Зеленський пояснив, що план перемоги – це розуміння української влади, як Україна може перемогти
Зеленський пояснив, що план перемоги – це розуміння української влади, як Україна може перемогти

Президент Володимир Зеленський планує цього місяця представити план перемоги президенту США Джо Байдену, а також кандидатам Камалі Гарріс і Дональду Трампу, сказав глава держави в інтерв’ю американському телеканалу NBC News.

«Я хотів показати план перемоги президенту Байдену, але я хотів його показати після того, як у нас буде успіх на Курщині, і тому я цього не робив», – розповів президент.

Зеленський пояснив, що план перемоги – це розуміння української влади, як Україна може перемогти. Цей план, каже президент, не залежить від Росії, а залежить від партнерів України і чи мають вони бажання, щоб Україна перемогла.

«Ми поважаємо вибір американського народу і розуміємо, що президентом може стати як Камала Гарріс, так і Дональд Трамп. Це залежить від вибору американців. Тому я абсолютно відкрито сказав, що план перемоги, а у більшості своїй він залежить від підтримки США, від підтримки президента, і тому я буду комунікувати з президентом Сполучених Штатів. Але я його буду цей план комунікувати також з Камалою Гарріс та Дональдом Трампом», – розповів Зеленський.

Він зазначив, що для нього дуже важливо дізнатися відношення кандидатів у президенти США щодо цього плану.

«Можливо, ми надішлемо цей план, а можливо ми будемо зустрічатися нашими командами. Поки що це невідомо. Але наші команди вже почали працювати над цим, вже почали комунікацію», – пояснив президент.

На пресконференції 27 серпня Володимир Зеленський розповів, що операція Сил оборони в Курській області є частиною плану перемоги України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повторив 19 серпня заяву Путіна від 12 серпня про те, що після українського вторгнення не може бути й мови про переговори після початку операції ЗСУ в Курській області РФ.

В американському Інституті дослідження війни (ISW) переконані, що таким чином офіційні особи РФ продовжили спроби покласти на Україну відповідальність за відсутність переговорів щодо припинення війни.

Форум

XS
SM
MD
LG