Доступність посилання

ТОП новини

Сили ППО збили 2 з 10 ударних БПЛА, що переважно атакували Харківщину – Повітряні сили


Підрозділи Збройних сил України на чергуванні під час атаки РФ ударними дронами. Фото архівне
Підрозділи Збройних сил України на чергуванні під час атаки РФ ударними дронами. Фото архівне

У ніч на 22 серпня російські війська завдали удару 10-ма БПЛА типу «Shahed» із Курського напрямку. Також армія РФ застосувала протирадіолокаційні ракети Х-31П та дві балістичні ракети «Іскандер-М», повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

У повітряних силах зазначили, що більшістю виявлених «Шахедів» РФ атакувала позиції Сил оборони України на прифронтових територіях Харківщини.

«Силами та засобами протиповітряної оборони збито два ударних БпЛА, ще два – локаційно втрачені (упали самостійно). Внаслідок активної протидії, більшість ворожих ракет не досягла цілей», – йдеться у дописі.

Раніше сьогодні голова ОВА Олександр Прокудін повідомив, що Херсон частково залишився без світла через російський удар по обʼєкту критичної інфраструктури.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG