Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: армія Росії 5 разів за день безуспішно атакувала позиції ЗСУ на Торецькому напрямку


БМП Bradley на озброєнні ЗСУ на дорозі поблизу Торецька, липень 2024 року
БМП Bradley на озброєнні ЗСУ на дорозі поблизу Торецька, липень 2024 року

Від початку доби на фронті відбулося 110 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у зведенні на 22 годину 21 серпня.

За повідомленням, ситуація на Покровському напрямку залишається найбільш напруженою:

«На Покровському напрямку від початку цієї доби точилися 46 боїв неподалік Пантелеймоновки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Миколаївки, Новогродівки, Михайлівки та Птичого. Сили оборони відбили 44 атаки, дві – ще продовжуються».

Ситуація на інших напрямках:

  • Харківський напрямок – російські війська п’ять разів атакували оборонні рубежі неподалік Липців та Вовчанська, одна атака триває
  • Куп’янський напрямок – відбулося 16 бойових зіткнень біля Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в районі Андріївки, 12 з них вже завершилися
  • російські війська на Лиманському напрямку 17 разів атакували позиції Сил оборони поблизу Торського, Новосергіївки, Макіївки, Греківки та Сергіївки, 16 з них відбиті
  • ЗСУ відбили один російський штурм біля Спірного на Сіверському напрямку
  • тривали шість боїв на Краматорському напрямку, поблизу Григорівки, Часового Яру та Предтечиного – один із них досі продовжується
  • на Торецькому напрямку російські війська п’ять разів атакували українські війська біля Торецька та Північного, «успіху не мали»
  • армія РФ 13 разів атакувала українські позиції на Курахівському напрямку, намагаючись просунутися поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Побєди, і отримала «гідну відсіч»

«На Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках активних дій окупантів не відмічено. Однак, загарбники завдають авіаційних ударів та перманентно обстрілюють територію українських міст та сіл і позиції наших підрозділів», – додає командування.

Читайте також: Курщина за ціною Донбасу: Михайло Самусь про пастку для Путіна від ЗСУ

Мінреінтеграції 21 серпня заявило про примусову евакуацію дітей із їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих районів Донеччини.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

19 серпня в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Форум

XS
SM
MD
LG