Доступність посилання

ТОП новини

Курська битва триває, і не на користь Росії. Чи кидатиме РФ туди авіацію?


Місцеві жителі прикордоння Росії благають Путіна про допомогу з евакуацією
Місцеві жителі прикордоння Росії благають Путіна про допомогу з евакуацією
  • Які наслідки атаки на аеродром в Липецьку

Липецьку область Росії вночі атакували дрони. За інформацією телегам-каналу Astra, на місцевому аеродромі спалахнув склад із боєприпасами. Пожежу і детонацію на військовому аеродромі підтвердило навіть російське МНС.

А губернатор області Ігор Артамонов повідомив, що Липецьк зазнав масованої атаки безпілотників, в результаті якої здетонували вибухонебезпечні об'єкти «далеко від цивільних будівель». Зараз в Липецькому окрузі запроваджено режим надзвичайної ситуації, зупинено рух громадського транспорту, скасовано розважальні заходи. А з з чотирьох населених пунктів поряд із аеродромом евакуюють людей.

Росія знову не сподівалася?

Чи надовго війна в Курській області?

Четвертий день боїв на території Росії. Війська наступу в Курській області можуть бути в 30-ти кілометрах від Курчатова, де Курська АЕС. Про це пишуть російські воєнкори. І додають, що атакуючі війська вже почали окопуватися.

Тим часом у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) йдеться про відсутність узгодженої реакції Росії на українське вторгнення в Курську область. А швидкість просування українських військ вказує на те, що українські війська змогли досягти оперативної несподіванки вздовж кордону з Росією.

То скільки може тривати війна у Курській області?

Місцеві жителі прикордоння Росії благають Путіна про допомогу з евакуацією. Він допоміг – дав 10 тисяч рублів тим, хто був змушений залишити своє житло.

  • Обстріли Сумщини зростають

На Сумщині за останні 3 дні посилились атаки по прикордонню. Вчора, за словами голови Сумської МВА Олексія Дрозденка, було випущено чи не рекордну кількість – 50 КАБів.

Упродовж доби 8 серпня внаслідок російських обстрілів у Юнаківській громаді загинули двох братів, молодшому з яких було шість років. Ще шестеро були поранені, повідомила обласна військова адміністрація.

А в Стецьківській громаді після обстрілів РФ ДСНС оперативно розбирають завали.

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG