Доступність посилання

ТОП новини

Росія: після атаки дронів під Липецьком горить військовий аеродром


З прилеглих населених пунктів оголосили евакуацію. Фото ілюстративне
З прилеглих населених пунктів оголосили евакуацію. Фото ілюстративне

У Росії під Липецьком після атаки безпілотників почалася пожежа на військовому аеродромі. Про це повідомляє регіональне управління МНС.

За інформацією телегам-каналу Astra, після атаки дронів на аеродромі спалахнув склад із боєприпасами.


Губернатор області Ігор Артамонов пожежу на аеродромі у своїх ранкових повідомленнях не згадував. Він повідомив, що Липецьк зазнав масованої атаки безпілотників. За його словами, відбулася детонація вибухонебезпечних об’єктів «далеко від цивільних будівель». Для ліквідації наслідків детонації в Липецькому муніципальному окрузі запроваджено режим надзвичайної ситуації, зупинено рух громадського транспорту, скасовано розважальні заходи.

Проводиться евакуація із чотирьох населених пунктів – Копцеви хутори, Федорівка, Яківля, Тинківка. Усі вони розташовані поряд із аеродромом.

Також Артамонов повідомляв, що внаслідок ударів пошкоджено об’єкт електричної інфраструктури у Липецьку. Електрика на кілька годин зникла у п’яти мікрорайонах та на одній вулиці. За його словами, внаслідок атаки постраждали щонайменше дев’ять осіб, їх госпіталізовано.

За даними Міноборони Росії, вночі над Липецькою областю збили 19 безпілотників. Крім них, як заявили у міністерстві, 26 дронів знищили над Бєлгородською областю, сім – над Курською, п’ять – над Брянською, чотири – над Воронезькою та один – над Орловською. Ще п’ять безпілотників збили над окупованим Кримом, а в акваторії Чорного моря знищили вісім повітряних дронів та семеро надводних. Усього – 82 безпілотники.

Читайте також: У Криму вночі було чутно вибухи. Окупаційна влада заявила про збиття безпілотників

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG