Доступність посилання

ТОП новини

Іран передав Росії балістичні ракети: куди вони долетять і чим їх збивати


Іран надіслав Росії балістичні ракети Fath-360 дальністю до 120 кілометрів
Іран надіслав Росії балістичні ракети Fath-360 дальністю до 120 кілометрів
  • Іранські ракети в обмін на зерно. Нова загроза

Сполучені Штати поінформували своїх союзників про те, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності, написало агентство Associated Press, посилаючись на свої джерела.

Офіційно Білий дім поки це не підтвердив.

Агенція Reuters повідомляла, з посиланням на власн іджерела, що кілька десятків російських військових проходять в Ірані навчання з використання тактичних ракетних комплексів малої дальності Fath-360.

Експерти вважають, це лише перший крок. Далі Росія в обмін чи то на сою, чи то на літаки СУ-35 може отримати балістику дальнього радіусу дії на 700, а то і 1000 кілометрів. Тоді під ударом за лічені хвилини можуть опинитися і Львів, і Івано-Франківськ, і навіть кордон із Польщею.

  • Що це за ракети?

За повідомленнями, зокрема і іранських високопосадовців, Іран надіслав Росії балістичні ракети Fath-360 з дальністю до 120 кілометрів і вагою боєголовки у 150 кілограм. Ймовірно, у кількості 200 штук.

Британське видання The Times з посиланням на джерела писало, що російський корабель доставив ракети Fateh-360 до одного з портів у Каспійському морі.

Росія може застосувати іранські ракети Fath-360 для атак по енергетичній, цивільній та військовій інфраструктурі України восени та взимку, пишуть аналітики ISW.

Чи зможе Україна збити ці ракети? Про це у програмі Свобода. Ранок:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG