Доступність посилання

ТОП новини

Перші військові з КНДР можуть зʼявитися у Курській області РФ вже 23 жовтня – Буданов


Керівник розвідки розповів, що на даний момент незрозуміло, скільки військових з КНДР прибуде і як вони будуть оснащені
Керівник розвідки розповів, що на даний момент незрозуміло, скільки військових з КНДР прибуде і як вони будуть оснащені

Очікується, що вже 23 жовтня перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області Росії, повідомив проєкту The War Zone начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Керівник розвідки розповів, що на даний момент незрозуміло, скільки військових з КНДР прибуде і як вони будуть оснащені. «Побачимо через кілька днів», – додав він.

Раніше Буданов повідомляв, що Росія готує на сході країни понад 11 тисяч військових із КНДР, які будуть готові до бойових дій із 1 листопада.

18 жовтня Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецназ, і передислокація цих сил уже почалася.

Читайте також: «Відчай Росії. Путін втрачає багато людей». Представники Заходу про солдатів КНДР у війні проти України

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини». Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив 22 жовтня, що наразі не може підтвердити участь військ КНДР у війні проти України і очікує наступного тижня експертів з Південної Кореї, які передадуть НАТО інформацію, яку мають.

Форум

XS
SM
MD
LG