Доступність посилання

ТОП новини

Блінкен підтвердив передачу Росії іранських ракет і анонсував нові санкції


Росія вже отримала балістичні ракети від Ірану, повідомив державний секретар секретаря Сполучених Штатів Америки (США) Ентоні Блінкен
Росія вже отримала балістичні ракети від Ірану, повідомив державний секретар секретаря Сполучених Штатів Америки (США) Ентоні Блінкен

Росія вже отримала балістичні ракети від Ірану, повідомив державний секретар секретаря Сполучених Штатів Америки (США) Ентоні Блінкен.

«Ми попереджали Тегеран публічно, ми попереджали Тегеран приватно, що цей крок був би небезпечною ескалацією. Росія вже отримала партії цих ракет», – заявив Блінкен.

Також він додав, що «Росія, ймовірно, використає іранські балістичні ракети вже протягом декількох тижнів».

Кім того, держсекретар анонсував, що сьогодні, 10 вересня, Штати оголосять нові санкції. Відомо, що під обмеження потрапить найбільша іранська авіакомпанія Iran Air.

Раніше Сполучені Штати поінформували своїх союзників про те, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності, писало 8 вересня агентство Associated Press, посилаючись на свої джерела.

Співрозмовники агентства, які говорили на умовах анонімності, не сказали, скільки зброї було доставлено. У Білому домі відмовилися підтвердити інформацію, зазначило видання.

Іранська влада, як і у випадку з попередніми висновками американської розвідки, заперечує надання зброї Москві для війни в Україні.

Про те, що Іран уже відвантажив Росії балістичні ракети ближнього радіусу дії для застосування їх у війні проти України, раніше повідомили The Wall Street Journal і телеканал CNN, посилаючись на джерела в розвідці.

Форум

XS
SM
MD
LG