Доступність посилання

ТОП новини

ISW: Росія може атакувати інфраструктуру України іранськими ракетами Fateh-360


Нещодавно Іран поставив Росії понад 200 ракет Fateh-360. Ймовірно, що РФ використає їх для атаки по інфраструктурі України, кажуть в ISW
Нещодавно Іран поставив Росії понад 200 ракет Fateh-360. Ймовірно, що РФ використає їх для атаки по інфраструктурі України, кажуть в ISW

Нещодавно Іран поставив Росії понад 200 ракет Fateh-360. Ймовірно, що РФ використає їх для атаки по інфраструктурі України, йдеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, аналітики згадали статтю The Times від 6 вересня. У ній видання, посилаючись на джерело з української військової розвідки, написало, що «4 вересня російське судно доставило ракети Fateh-360 у нерозкритий порт у Каспійському морі».

Своєю чергою, кажуть аналітики, нещодавно офіційні особи США та Європи підтвердили, що Іран почав постачати Росії балістичні ракети малої дальності (якою і є Fateh-360).

За оцінкою ISW, «Росія, ймовірно, використовуватиме їх для ураження енергетичної, військової та цивільної інфраструктури України. Це, швидше за все, відбуватиметься протягом цієї осені та майбутньої зими».

Раніше, 7 вересня, телеканал CNN повідомив, що Іран уже відвантажив Росії балістичні ракети ближнього радіуса дії для застосування їх у війні проти України.

Точну дату початку постачань наразі не можна назвати, але відомості про відправку ракет на замовлення Москви з’явилися приблизно в той час, коли Росія збільшила інтенсивність обстрілів українських цивільних об’єктів останніми днями.

Постачання ракет російським збройним силам означають суттєве збільшення підтримки Росії з боку Тегерану. Раніше Іран уже постачав російським замовникам сотні дронів, які Москва застосовує у війні проти України. За технічного сприяння Ірану в Росії ведеться будівництво виробничих потужностей для випуску іранських дронів, зазначає CNN.

У січні в Білому домі підтвердили, що нещодавно Росії надала балістичні ракети і пускові установки Північна Корея, з якою Москва також посилила співпрацю після повномасштабного вторгнення в Україну.

Сполучені Штати і Європейський союз наклали санкції на іранську програму балістичних ракет через побоювання, що Тегеран може відправити таку зброю своїм близькосхідним союзникам, а також Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG