Доступність посилання

ТОП новини

The Insider: відео Міноборони РФ про нібито «успішні удари» по ЗСУ в Курській області, зняті давно і в інших місцях


10 серпня Росія оголосила, що запровадила антитерористичні заходи в Курській, Брянській і Бєлгородській областях
10 серпня Росія оголосила, що запровадила антитерористичні заходи в Курській, Брянській і Бєлгородській областях

Відеозаписи Міністерства оборони Росії, які нібито свідчать про «успішні удари» по українських силах у Курській області РФ, були зняті давно і в інших місцях, пишуть розслідувачі видання The Insider.

Видання як приклад наводить відео, опубліковане 10 серпня російським державним інформаційним агентством «РИА Новости» з посиланням на Міноборони Росії. Ролик нібито демонструє російські удари в прикордонному районі Курської області РФ, насправді ж йдеться про зйомки ударів по містах Кремінна і Часів Яр Донецької області України. Видання публікує посилання на ці відео.

Аналогічну підміну видання виявило і в публікації Міноборони РФ 9 серпня відео про нібито нові удари російської армії в Сумській області. Як з’ясували журналісти The Insider, йдеться про ролик, опублікований російським держагентством ТАСС 14 липня цього року.

Українська армія, за даними російських провоєнних блогерів і західних ЗМІ, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня, відтоді в регіоні тривають бої. Українська влада прямо дії ЗСУ не коментує. Проте пізно ввечері 10 серпня президент Володимир Зеленський опосередковано підтвердив повідомлення про просування українських військ у Курській області Росії, заявивши про «витискання війни на територію агресора».

Залишається незрозумілим, скільки українських військових бере участь в операції, за оцінками, їхня кількість коливається від 1100 до «кількох тисяч».

За даними МОЗ Росії, поранення зазнали понад 100 місцевих жителів. За даними МНС РФ, із прикордонних з Україною регіонів Курської області евакуювали 76 тисяч осіб.

Події в Курській області РФ називають найбільшим нападом на російську територію відтоді, як Москва почала неспровоковане повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

10 серпня Росія оголосила, що запровадила антитерористичні заходи в Курській, Брянській і Бєлгородській областях.

Зі зростанням напруженості 11 серпня союзниця Росії Білорусь заявила, що почала перекидати танки до прикордонної з Україною території.

Форум

XS
SM
MD
LG