Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: споживання електрики знизилося в ранкові години, але залишається високим увечері


Київ під час відключень електроенергії, червень 2024 року
Київ під час відключень електроенергії, червень 2024 року

Внаслідок похолодання зберігається тенденція до зниження споживання по країні, заявляє національний оператор «Укренерго» 31 липня.

Водночас, за даними компанії у вечірні години навантаження на енергосистему все ще високе.

«Вчора вечірній максимум на 1,2% перевищував аналогічний період понеділка. Прохолодніші ночі впливають на зниження споживання в ранкові години. Сьогодні на 10.00 споживання на 2% нижче, ніж вчора вранці», – йдеться в повідомленні.

«Укренерго» закликає за можливості перенести користування потужними електроприладами на денні години – з 11 до 15 години. У цей період у енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Читайте також: Захист енергооб’єктів: дотримання термінів буде критерієм і для «деяких кадрових питань» – Зеленський

Раніше в «Укренерго» заявили, що за умов відсутності масованих атак із боку Росії, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До цього голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду», коментуючи ситуацію в українській енергосистемі. Він зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.

Останнім часом в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG