Доступність посилання

ТОП новини

Patriot й інші системи ППО будуть в Україні в серпні, вересні й жовтні – Зеленський


Раніше цього місяця Зеленський заявив, що системи Patriot не є єдиними, які потрібні для української протиповітряної оборони, але вони складають її основу (фото ілюстративне)
Раніше цього місяця Зеленський заявив, що системи Patriot не є єдиними, які потрібні для української протиповітряної оборони, але вони складають її основу (фото ілюстративне)

Україна отримає західні системи протиповітряної оборони, включно з американськими Patriot, у найближчі місяці, заявив президент Володимир Зеленський.

Як повідомила його пресслужба, під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад від Рівненської області 30 липня Зеленський наголосив, що пріоритет – забезпечення захисту промислових й економічних центрів достатньою кількістю систем ППО.

«Завдяки нашій роботі й партнерам ми збільшуємо кількість «Петріотів» й інших систем. Тому ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямі. І в серпні, вересні й жовтні будуть відповідні системи в нашій державі», – сказав президент.

Раніше цього місяця Зеленський заявив, що системи Patriot не є єдиними, які потрібні для української протиповітряної оборони, але вони складають її основу. За словами голови держави, щоб повністю закрити небо Україну, на думку українських військових, потрібно 25 систем.

«Я не можу вам сказати, скільки в нас їх є або буде», – зазначив Зеленський. Водночас голова держави назвав «дуже серйозним» рішення на саміті НАТО, за яким партнери погодилися надати Україні п’ять Patriot.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG