Доступність посилання

ТОП новини

Наймасованіша атака дронами на Київ за 2024 рік – у КМВА заявили про збиття понад 30 БПЛА


Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року
Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року

Сили протиповітряної оборони в повітряному просторі Києва та на підступах знищили понад три десятки безпілотників – це була наймасованіша атака дронами за 2024 рік, повідомляє у телеграмі Київська міська військова адміністрація.

За оперативними попередніми даними, у Києві без постраждалих та руйнувань.

У КМВА зазначають, що повітряна тривога тривала понад 7 годин, російські дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків.

«Цієї ночі рашисти здійснили одну з наймасованіших атак України ударними дронами за всю війну! А головною ціллю агресора став Київ. На столицю України, на мирне місто, ворог спрямував багато десятків своїх безпілотників. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні! Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА», – зазначають у військовій адміністрації.

Вночі в більшості регіонів України була оголошена повітряна тривога, у Києві – близько 23:00 30 липня. Військові повідомляли про роботу ППО на підступах до міста. За повідомленнями моніторингових каналів, у повітряному просторі України вночі перебували кілька десятків ударних безпілотників типу «Шахед».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG