Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: без масованих обстрілів до жовтня в Україні буде менше відключень світла


Причина покращення ситуації – вихід з ремонту двох блоків на атомних станціях, та зниження споживання через похолодання
Причина покращення ситуації – вихід з ремонту двох блоків на атомних станціях, та зниження споживання через похолодання

За умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години, повідомляє компанія «Укренерго».

Енергетики зазначили, що причина покращення ситуації – вихід з ремонту двох блоків на атомних станціях і зниження споживання через похолодання.

Для того, щоб збалансувати енергосистему, «Укренерго» просить, за можливості, перенести користування потужними електроприладами –прасками, пральними машинами, електрочайниками, електроплитами та іншими девайсами на період з 11:00 до 15:00 години щодня.

«Найкраща ситуація в українській енергосистемі зараз у денні години – з 11:00 до 15:00. Це час, коли на додачу до інших потужностей ефективно працюють сонячні електростанції. В той час, як ранкові та вечірні години доби потребують більших потужностей для покриття споживання в країні. Тож ощадливе споживання в ці години доби дозволить збалансувати енергосистему та обійтися без запровадження графіків», – йдеться в повідомленні.

Раніше голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду», коментуючи ситуацію в українській енергосистемі. Він зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.

Внаслідок масованих атак російських військ на енергетику втрачено 9 ГВт виробничих потужностей. Тривають постійні обстріли, особливо на прифронтових та прикордонних територіях. Часто під удари потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії.

Форум

XS
SM
MD
LG