Доступність посилання

ТОП новини

У Повітряних силах звітують про збиття 16 «шахедів» російської армії


Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року, ілюстративне фото
Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року, ілюстративне фото

У ніч проти 1 жовтня російські військові вкотре атакували територію України, йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Відомо, що армія РФ атакувала Україну ударними дронами з південного, південно-східного та північного напрямків, а саме – мису Чауда, тимчасово окупованого Криму, Приморсько-Ахтарську й Курську.

Загалом було зафіксовано близько 30 ударних безпілотників.

«Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 16 «шахедів», – пише пресслужба.

У ніч проти 1 жовтня у південних та східних областях України оголошували повітряну тривогу. Як повідомляли Повітряні сили ЗСУ, група ударних безпілотників РФ нині прямувала в напрямку Білгород-Дністровського району Одеської області.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста і села, розташовані в межах досяжності їхньої артилерії, ракетних систем залпового вогню, ракет і дронів. Попри численні свідчення цього, Москва заперечує напади на цивільні обʼєкти, стверджуючи, що бʼє лише по військовій інфраструктурі.

Форум

XS
SM
MD
LG