Доступність посилання

ТОП новини

У Криму створять реєстр для українських об’єктів нерухомості


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Кримські об’єкти нерухомості, що перебувають в українській державній власності, потраплять до реєстру «безгоспних».

Як повідомляє прес-служба російської Держради Криму, створена робоча група з виявлення невикористовуваних і незакріплених за «органами влади» об’єктів нерухомості.

«У кримський парламент надходять численні звернення органів місцевого самоврядування, які виявляють подібні об’єкти, що раніше були у власності держави. У зв’язку з важливістю питання і тим фактом, що нам був закритий доступ до українських баз даних, голова Держради республіки Крим Володимир Константинов доручив робочій групі створити реєстр невикористовуваних і незакріплених об’єктів нерухомості республіки», – повідомила «голова парламентського комітету» Євгенія Добриня.

У березні у МЗС України заявили, що «Росія здійснює цілеспрямоване пограбування України». Зокрема, за даними дипломатичного відомства, понад 400 українських підприємств незаконно націоналізовано, незаконно використовуються надра України, захоплено 18 газових родовищ. За даними прокуратури Криму, яка працює на материковій частині України, через незаконну «націоналізацію» підприємств в анексованому Криму Україна зазнала збитків на суму понад 50 мільярдів гривень.

Росія окупувала Крим і Севастополь і оголосила про спробу анексії цих частин території України, якої не визнала світова спільнота. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації півострова.

XS
SM
MD
LG