Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Держдуми пропонує підірвати ядерну бомбу над РФ. Торік це пропонувала очільниця RT Симоньян


Перший вибух радянської атомної бомби на Семипалатинському полігоні в Казахстані, 29 серпня 1949 року
Перший вибух радянської атомної бомби на Семипалатинському полігоні в Казахстані, 29 серпня 1949 року

Депутат Державної думи від владної партії «Єдина Росія» Андрій Колесник пропонує підірвати ядерну бомбу на території РФ. Він мотивував свою пропозицію тим, що, на його думку, багато іноземних політиків стали забувати про загрозу, яку несе ядерна зброя. Тому, вважає депутат, Росії варто нагадати світові про цю небезпеку.

«Треба десь зробити ядерний вибух, на якомусь полігоні. У нас зараз заборонені ядерні випробування, але, може, людям варто подивитися, до чого це все призводить насправді, варто почути. Якщо зняти мораторій, може, людство замислиться», – сказав Колесник у розмові з лояльним до російської влади виданням «Лента.ру», звернула увагу російська служба московського видання The Moscow Times.

У середині серпня російське пропагандистське агентство «РИА Новости», посилаючись на анонімне джерело, поширило інформацію про нібито підготовку атаки України на атомні електростанції в Курській області РФ ( місто Курчатов) та окупованій Запорізькій області (в Енергодарі). У відповідь Україна звинуватила Росію в поширенні неправдивої інформації.

Торік ідею підірвати ядерну бомбу «десь над Сибіром» уже висловлювала очільниця RT Маргарита Симоньян. У жовтні 2023 року вона сказала: «Дорогі і шановні колишні партнери, називаючи речі своїми іменами, ви ведете війну з нами, а ми змушені вести війну з вами, з усіма наслідками. І для цього необовʼязково навіть, як, царство йому небесне, Жириновський вимагав разом довбати по Вашингтону... Мені тут одна розумна людина розповіла те, про що я навіть не здогадувалася і не знала… Якщо зробити в сотнях кілометрах на нашій же території, десь над Сибіром, термоядерний вибух, то нічого страшного на землі не буде.

Ані ядерної зими, якої всі бояться, ані жахливої радіації, яка вбʼє всіх довкола, а кого не вбʼє, ті помруть упродовж десяти років від онкології – нічого цього. А буде виведена з ладу вся радіоелектроніка, всі супутники, ось ця камера, на яку я зараз знімаю, телефон, який поряд зі мною лежить... І ми повернемося з вами в рік якийсь 1993-й – дротові телефони, «дві копійки» в телефоні-автоматі... Я вам скажу: чудово ж жили, правда, я навіть зрадію».

На заяву головної редакторки RT тоді відреагував речник президента Росії Дмитро Пєсков. Він заявив, що Симоньян не працює в російських органах влади і не відображає офіційної позиції Кремля.

Форум

XS
SM
MD
LG