РФ нещадно б'є по Сумщині – це плата за Курську операцію ЗСУ?

Розпочавши Курську операцію, Україна попередила загрозу вторгнення російських військ на Суми – Зеленський

  • Авіаудари по Сумщині: що відбувається в регіоні?

У ніч на 17 вересня 51 ударний російський БплА летів на українські міста із напрямків: Курськ, Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – окупований Крим. Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. За даними Повітряних сил ЗСУ 34 БплА українські військові збили, ще 12 були локаційно втрачені у кількох регіонах України внаслідок активної протидії засобів РЕБ. Ще два безпілотники повернулись у Росію.

Однак таки прилетіло по Сумщині. Пізно ввечері 16 вересня РФ вдарила з повітря спершу по місту Конотоп, а після півночі 17 вересня – по Сумах.

Російські безпілотники там, як і минулого тижня, в ніч на 12 вересня, атакували об’єкти енергетичної системи, повідомила обласна військова адміністрація Сумщини.
Через масовану атаку РФ постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів.

Об’єкти критичної інфраструктури – водоканали, лікарні та інші – зараз підключені до систем резервного живлення, аварійні бригади поводять відновлювальні роботи, додають в ОВА.

Розпочавши Курську операцію, Україна попередила загрозу вторгнення російських військ на Суми. Про це заявив президент Зеленський. Проте з початком Курської операції Сумщину знищують обстрілами з боку Росії. І якщо раніше страждало прикордоння – то тепер крилаті ракети атакують чи не щодня і вглиб області.

Що буде із Сумщиною і чи вартувала того Курська операція?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому Курську операцію ЗСУ треба продовжувати? Де на фронті поменшало окупантів, а де їхня кількість зросла?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Україні потрібна Москва під прицілом балістики». Ігаль Левін про цілі ЗСУ на Курщині і чому досі стоїть Керченський міст
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Урбіцид на Донбасі: навіщо Росія стирає на порох міста сходу?