Доступність посилання

ТОП новини

На Сумщині російські БПЛА вночі атакували енергооб’єкти – ОВА


За даними місцевої влади, через масовану атаку РФ постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів. Фото ілюстративне
За даними місцевої влади, через масовану атаку РФ постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів. Фото ілюстративне

Російські безпілотники вночі атакували об’єкти енергетичної системи на Сумщині, повідомляє у телеграмі обласна військова адміністрація.

За даними місцевої влади, через масовану атаку РФ постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів.

Об’єкти критичної інфраструктури – водоканали, лікарні та інші – підключені до систем резервного живлення, аварійні бригади поводять відновлювальні роботи, додають в ОВА.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, українські військові збили 34 з 51 БПЛА, яким вночі Росія атакувала Україну. За даними місцевої влади, над Сумщиною сили ППО збили 16 «Шахедів».

Компанія Сумиобленерго повідомила, що через російський авіаудар були знеструмлені споживачі в Сумах, мережі Сумського, Конотопського, Охтирського районів електромереж, а також Білопільської, Буринської, Лебединської, Путивльської, Тростянецької, Краснопільської, В.Писарівської дільниць. Станом на 7:00 17 вересня 281 072 споживачі електроенергії в Сумській області залишалися без електроенергії.

Виконувач обов’язки міського голови Артем Кобзар інформував, що через російські удари по Сумах вода подається в місто з пониженим тиском, є проблеми з електропостачанням. За його словами, поранених та загиблих через атаку немає.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG