РФ контратакує на Курщині і далі наступає на Покровськ. Чи стане сил Україні втримати позиції?

Російські війська атакують західний фланг ЗСУ в Курській області

  • Росія пішла в атаку на Курщині, що далі?

На Курщині російські війська почали штурмові дії, переправивши бронетехніку через Сейм і дрібніші річки. Про це пише Український OSINT-ресурс DeepState 11 вересня, заявивши про погіршення ситуації на лівому (західному) фланзі ЗСУ, який контролює частину Курської області РФ. «Ще один удар відбувся з Коренєво, яке втратили нещодавно, на Снагость», – ідеться в повідомленні.

А окремі російські «воєнкори» у власних Телеграм-каналах заявляють про відновлення російського контролю над селом Снагость і ще кількома населеними пунктами. Російська влади офіційно коментарів не давала.

Незалежного підтвердження ці дані ще не мають. А українські офіційні ресурси про зміну ситуації в Курській області наразі також не повідомляли.

Атака РФ зараз начебто ще не загрожує центральному для логістики українського угруповання в Курській області місту Суджа, звідси до села Снагость понад 40 кілометрів автошляхами.

То Росія назбирала сил і намагатиметься вибити ЗСУ із Курської області?

  • Що діється на Покровському напрямку

Водночас Росія і далі просувається на Донбасі, постійно атакуючи Покровськ. ЗСУ відбили там за останню добу 32 штурми.

«План Б» у війні з Росією радять шукати Україні її партнери. Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Мовляв, США та європейські країни підштовхують Київ до того, щоб він сформулював надійний план своїх досягнень на наступний рік війни з Росією.

Партнери України не вірять у план Перемоги, який пропонує українська влада чи просто бояться, що для Перемоги може не вистачити ресурсів?

Що Захід хоче від Києва?

Чи вистачить Україні сил втримати Курщину та не втратити Донбас?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Голови розвідок Британії та США високо оцінили операцію України в Курській області
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому Курську операцію ЗСУ треба продовжувати? Де на фронті поменшало окупантів, а де їхня кількість зросла?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська армія атакувала Покровськ: є загиблий і поранена, пошкоджено газорозподільну станцію – влада