У Звягелі після переломів і черепно-мозкової травми помер чоловік. Йому стало зле в ТЦК

Поліція проводить розслідування за статтею 128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження»

У місті Баранівка Звягельського району Житомирської області 4 червня поховали 32-річного місцевого жителя Сергія Ковальчука. Він помер 2 червня у Звягельській лікарні. Це сталося після того, як 28 травня чоловіка, який мав діагноз «епілепсія», доставили до Звягельського РТЦК та СП для проходження військово-лікарської комісії.

Військові стверджують, що ще до прибуття до ТЦК Ковальчук «декілька днів зловживав алкоголем і був з ознаками легких травмувань». «Уранці 29 травня чоловіка «схопив» епілептичний напад, спричинений тривалим вживанням алкоголю. Йому надали першу невідкладну медичну допомогу, викликали карету «швидкої». Слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво», – йдеться в оприлюдненому 4 червня повідомленні Житомирського обласного ТЦК та СП.

Кореспонденти «Суспільного» поспілкувалися з батьком померлого Миколою Ковальчуком, який вважає, що «син убитий». «За заключенням, у нього там перелом кістки склепіння та черепа. Його в лікарню 29 травня привезли. Ми не бачили, коли приїжджали вручати повістку, син жив окремо від нас. Знаємо, що о п'ятій ранку приїхали до нього з ТЦК. Добу його не було. Є друге відділення охорони, звідти його привезли. Ми об 11-й ранку приїхали у Звягель, дитина моя вже була в реанімації. Три з половиною доби він був там. До поліції ми зверталися. Поліція відкрила провадження», – сказав батько Сергія Ковальчука.

Завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії Звягельської лікарні Анатолій Бортник розповів, що стан Ковальчука вкрай тяжким був одразу після госпіталізації.

«Хворий перебував у комі з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тімʼяної кістки, правобічна внутрішньочерепна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами», – сказав Бортник.

Поліція проводить розслідування за статтею 128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження». Про це повідомила заступниця начальника відділу комунікацій Головного управління поліції в Житомирській області Іванна Сілецька.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Києві cтався конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК, триває службове розслідування